Søk
Close this search box.

Dalen Mekaniske Produksjon AS

1972-2022 – 50 år med mekanisk produksjon

Dalen Mekaniske har spesialisert seg på effektiv produksjon ved hjelp av moderne verktøymaskiner og robotisert håndtering, og vi har lang tradisjon for innovasjon og omstilling. Dalen ligger i Tokke kommune i Vest-Telemark, en region med lang industritradisjon, brynestein fra Eidsborg er Norges første eksportartikkel, med produksjon fra rundt år 700 og eksport fra rundt år 1100.

Vi har røtter tilbake til vannkraftutbyggingen av Tokkeanlegga i 1956, ble etablert i mars 1972 under navnet Bandak AS, og har vært i jevn vekst siden, med tilpasninger til markedet og endringer på eierstrukturen.

Vår maskinpark teller mer enn 20 maskiner, og produksjonen er delt opp i avdelinger;

  • CNC-dreiebenk og -fres
  • ERHT-maskiner og -stanser
  • Multi-/robotceller (for boltproduksjon)
  • Overflatebehandling (forsølving og plettering)
  • Pakke- og monteringsavdeling
  • Varelager og forsendelse
  • Serviceverksted
  • Utvikling og prototyping (der vi lager jigger, og kan tilby utføring av prototyper til kunder, helt frem til serieproduksjon)

I tillegg en administrasjon som sørger for at vi til enhver tid holder høy kvalitet på all vår virksomhet.

Vi har kommet dit vi er i dag ved å ha produksjon og teknologi som hovedfokus, i tillegg til kundefokus, god produksjonsstyring ved hjelp av digitale hjelpemidler, rett mann på rett plass, godt arbeidsmiljø og godt samarbeid med Tokke kommune, myndigheter, selgere, leverandører og transportører.
Aller viktigst for oss her i utkantene av verden – bruk sunt bondevit!

Dalen Mekaniske er i dag et solid selskap, med sterke eiere, stor erfaring og er vel etablert i markedet. I dag har Dalen Mekaniske en rekke CNC baserte dreiebenker, CNC styrte fresemaskiner, roboter og alt annet som er nødvendige for en effektiv og nøyaktig produksjon.

Maskinering, skjærebrenning, platearbeid og sveising

DM Energy Fyresdal er spesialist på maskinering og leverer også CNC skjærebrenning, platearbeid og sveising.

I samarbeid med våre partnere kan vi tilby de fleste mekaniske tjenester. Vi jobber med oppdrag innnen offshore, landbasert industri og vannkraft, og har kunder fra Stavanger til Oslo. Den geografiske beliggenheten midt i Sør-Norge gjør at det aldri er lang vei, verken til øst eller vest.

Maskinering
Vi har har en maskinpark som er egnet for litt større maskineringsoppdrag. For oppdrag som ikke passer for oss, samarbeider vi med dyktige samarbeidspartnere med relevant utstyr.

CNC Skjærebrenning
Brennebordet på vår CNC-maskin kan håndtere emner på opptil 3000 x 8000 mm.

Sveising og platearbeid
Vi har har erfarne sveisere som er sertifisert til flere sveisemetoder og utfører større eller mindre plate- og sveiseoppdrag på flere typer materialer.

Mekanisk arbeid
Vi utfører sammenstilling, reparasjoner og vedlikehold av diverse utstyr for vannkraft, landbasert industri og offshore.

Oppmåling

Tjenester

Phone:
(+47) 350 77 213

E-mail:
post@dalen-mekaniske.no