Søk
Close this search box.

Om oss

Mellom fjellene - i en av Norges eldste industriregioner

Det startet med vannkraft, og fornybar energi er fortsatt vårt hovedfokus. Vi leverer elektrisk førende koblinger og komponenter til det grønne skiftet.
Dalen Mekaniske har spesialisert seg på effektiv produksjon ved hjelp av moderne verktøymaskiner og robotisert håndtering, og vi har lang tradisjon for innovasjon og omstilling.

Dalen ligger i Tokke kommune i Vest-Telemark, en region med lang industritradisjon, brynestein fra Eidsborg er Norges første eksportartikkel, med produksjon fra rundt år 700 og eksport fra rundt år 1100.

Dalen Mekaniske er et konsern med flere produksjonsbedrifter, vi har hovedkontor på Dalen – der det hele startet, her ligger også Dalen mekaniske produksjon. I tillegg utvidet vi i 2022 med nye avdelinger på Notodden og i Fyresdal, begge under produksjonsselskapet DM Energy. Felles administrasjon gjør det mulig å drive kostnadseffektivt, og gir en solid plattform for videre vekst.

Det startet med vannkraftutbyggingen av Tokkeanlegget i april 1956, med hovedverksted på Dalen, og maskinering i dreiebenk. I 1972 ble Dalen Mekaniske etablert av Knut Storøygard og Ingvar Stange, i det gamle verkstedbygget til Tokkenlegga. Fra 1989 har Hermann Betten vært daglig leder, han har jobbet på Dalen Mekaniske siden 1975. Bjarne Lofthus kom inn på eiersiden i 2017, og sitter også i styret. Magne Aamlid har vært styreformann gjennom 30 år, fra 1992. Han var også med på å starte virksomheten som i dag er DM Energy Fyresdal, på begynnelsen av 1980-tallet.

Produksjonen har gått fra maskinverksted og deleproduksjon, konkurranse med lavkostland, og CNC-styrte maskiner allerede fra 1980, spesialisering på serieproduksjon av kobberforbindelser fra 1991, robotisert produksjon fra 2002, og siden 2015 har hovedfokus vært komponenter til elektrisk industri. Vi har, siden starten, utviklet oss til å bli en moderne og effektiv underleverandør for våre kunder.

Med tre spesialiserte avdelinger er Dalen Mekaniske en totalleverandør av maskineringstjenester. Vår kjernevirksomhet er serieproduksjon av elektrisk førende koblinger og komponenter, men vi kan også tilby mindre serier, og prototyping i samarbeid med kunder. I tillegg til kjernevirksomheten bruker vi samme produksjonskompetanse for å produsere deler til blant annet infrastruktur og forsvar. Til infrastruktur produserer vi sykkelstativ, stativ til billadere, benker, skiltstativ og togstoler med mer. Til forsvar leverer vi blant annet adaptere, rails, plattformer, stativ og braketter. I tillegg også noe sykehusmateriell og landbruksutstyr.

Fremover er målet å øke antall ansatte, fortsette å investere i produksjonslinjer, ha kunder over hele verden og bidra i det grønne skifte ved å levere komponenter av høy kvalitet til våre kunder. Strategien er effektiv produksjon ved hjelp av moderne verktøymaskiner og robotisert håndtering. Verden har endret seg siden oppstarten, men vi skal fortsette å gjøre det vi er gode på – kombinere tradisjon og innovasjon.

Noen av våre kunder og samarbeidspartnere

Phone:
(+47) 350 77 213

E-mail:
post@dalen-mekaniske.no